Print Friendly, PDF & Email

Ascultarea

Afrikaans ChineseEnglishFrenchJapaneseRomanianRussianSpanish

Există un blestem mare în creștinismul nominal – printre acei oameni care invocă Numele lui Isus Cristos. Acest blestem este pur și simplu ASCULTAREA. Nu ar trebui să fie așa. Oricine care invocă Numele Lui ar trebui să spună cu gura și cu inima, “Vreau să fac voia Ta, Doamne, Dumnezeul meu.” Ascultarea ar trebui să fie o binecuvântare și nu un blestem.

De ce am numi ascultarea un blestem? Pentru că mulți dintre cei care pretind a crede în El disprețuiesc ascultarea. Ei urăsc Legea Lui şi Îl urăsc. Acesta nu este doar o maimuță pe spatele lor, dar însuși King Kong. De unde știu? Pentru că atunci când fac apel la ascultare reală a Domnului, ei mă urăsc și calcă peste mine pentru asta. Ei presupun că religia, cu toate activitățile și obiceiurile sale, reprezintă ascultarea și când le spun altfel, ei scârțâie din dinți și mă batjocoresc.

„Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti”. (Matei 15:8-9)

Până nu te vei supune lui Dumnezeu, cuvintele tale și cântările de laudă sunt la fel ca blestemele.

Odată am văzut anumite orașe ca fiind deosebit de religioase, când luam în considerare toate bisericile pe care le aveau, dar acum văd multe biserici în fiecare oraș. Se pare că închinarea la Isus Cristos este pandemică în America de Nord. Porniți TV sau radio, și veți fi expus la ore de programe și predici religioase. Deschideți ziarul dvs la secțiunea religioasă, și veți vedea că e umplut cu anunțuri pentru slujbe bisericești și activități religioase. Nu există nici o criză de întâlniri religioase și studii biblice.

Cu toate acestea, mă uit a doua oară și peste tot văd nelegiuire și corupție. Văd răutatea la mâna dreaptă a mea și pe partea stângă, în fața mea și în spatele meu. Pământul este umplut cu lucruri josnice. Mândria este răspândită peste tot. Lăcomia este o boală contagioasă răspândită printr-o simplă privire sau gând. Mă uit a treia oară și văd că cei care se numesc creștini nu sunt mai puţin de vină, decât cei care nu fac nici o profesiune de credință. Nu a rămas nimic decât specatol și simulare. Dacă există un păcat condamnat de Domnul, acesta este ipocrizia. Prin urmare, cei care se numesc creștini sunt și mai vinovați.

„De ce-Mi ziceţi: „Doamne, Doamne!”, şi nu faceţi ce spun Eu?” (Luca 6:46)

Întoarceți nasul la păgâni, “creștine”. La urma urmei, tu te duci în Rai, și ei nu, nu? Ești un parazit auto-neprihănit; crezi că vei fi un stâlp în Templul lui Dumnezeu? Eu îți spun, că în cel mai bun caz vei fi covorul de bun venit în iad, și chiar și acum servești drept păzitor la porțile iadului. Îi inviți pe orbi și ignoranți să intre, și o dată ce vin, refuzi să îi eliberezi.

Mergi la biserica ta, faci slujbe de închinare, cânți și strigi laude lui Dumnezeu, și spui altora despre fericirea în Isus, adăugând încă o garanție pentru așa-zisa intrare în Împărăție. Dacă ești atât de generos că împarți unul din dumnezeii tăi, și anume banii, atunci dă-i toți la biserica ta, până când nu vei avea nimic, doar pentru a demonstra credința și fidelitatea ta.

Dar am o veste pentru tine. Dacă nu asculți de Dumnezeu, banii tăi sunt ca jertfă de absorbante menstruale pe altarul Lui; cuvintele tale și cântecele de laudă sunt la fel ca blestemele vehemente; mărturiile tale sunt la fel ca și răspândirea bârfei vicioase și a calomniilor; brațele și palmele ridicate sunt la fel ca pumni de furie gata să sfâșie pe Creator, ceea ce tu faci în toate căile tale. Slujbele pe care le ții sunt la fel ca orgiile detestabile. Clădirile în care te închini sunt case cu reputație proastă, pline de curve și cartofori – curve, pentru că tu prostituezi tot ce este bun, cartofori pentru că presupui dacă investești în spectacole ocazionale de reverență, vei câștiga atât de mult.

În realitate, vă adunați, pentru voi înșivă, judecarea severă pentru ziua cea de pe urmă.

Ceea ce vrea Dumnezeu este ascultare și realitate.

Acea zi a şi venit, este acum şi aici. Nu poți să mai scapi. Nu mai poţi să te ascunzi, ceea ce ai ascuns acum va fi expus. În timp ce ai reușit să înșeli pe aproapele tău și pe tine însuţi, trebuie să fii acum trezit brusc ca să-ţi dai seama că nu ai păcălit pe Dumnezeu. El nu îţi va mai permite.

Dumnezeu nu este interesat în lucrările tale. El nu este interesat în lacrimile tale. El urăște jertfele tale, aiurelile tale verbale religioase, zâmbetele tale și faptul că araţi că eşti prietenos cu ceilalţi. El respinge calitatea ta de membru la biserică și frecventarea ei, memorarea ta a versetelor din Biblie, eforturile tale de a salva lumea. El urăște toate acestea. Ceea ce vrea este ascultare și realitate.

„Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, şi împotrivirea nu este mai puţin vinovată decât închinarea la idoli şi terafimi. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă şi El ca împărat.” (I Samuel 15:22-23).

Ţine minte acest lucru, tu care spui că îl iubeşti pe Isus, tu care spui că eşti născut din nou, tu care pretinzi că eşti botezat cu Duhul Sfânt, că faci profeții, că vorbeşti în limbi, că faci lucruri mari pentru slava lui Dumnezeu:

“Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.” (Matei 7:21).

Te întrebi: “Să ascult ce? Care este voia Lui? “. O întrebare importantă. Întreabă, dorind cu adevărat să știi, și vei ști. Domnul vrea să știi, și El m-a trimis să-ți spun.

Legile de natură fizică și mintală trebuie respectate, nu ignorate.

Există trei niveluri de ascultare:

1) Trebuie să dai atenţie la bunul simț în lucrurile de zi cu zi.

Deși Biblia se referă la multe lucruri în mod special, totuşi, de exemplu, nu spune un cuvânt despre fumat. Dacă un om nu poate concluziona în mod rezonabil că fumatul e dăunător și, prin urmare, greșit, nu există nici o speranță pentru el. Omul acela este stupid și trebuie să fie lăsat în distrugerile lui pe care le-a ales. (Nu vorbesc despre cel care vrea să renunțe și nu poate, dar despre acela care crede că nu există nici o problemă în fumat.)

Principii de bun simţ sunt legile lui Dumnezeu, începând chiar cu cele Zece Porunci. Cum? Să continuăm subiectul fumatului și vom vedea:

Fumatul te omoară și, toți cei care respiră fumul, aşa-zis „fumat pasiv” ucide. Tu ești vinovat de încălcarea poruncii care spune: „Să nu ucizi”. Prin aducerea de boli pulmonare, boli de inimă, cancer pentru tine şi pentru alții, creezi costuri pentru contribuabili, pentru aproapele tău, și pentru toată lumea în societate. Tu, prin urmare, eşti vinovat de încălcarea poruncii care spune: „Să nu furi”. Încalci, de asemenea, legea care spune, „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta”. La urma urmei, doresc ei ca tu să mori? Crezi că se bucură văzând cum suferi și, probabil, să mori înaintea lor? De fapt, fiecare dintre cele Zece Porunci este încălcată de fumător. Persoana care spune, “E treaba mea dacă vreau să fumez”, este un nebun.

Legile de natură fizică și mintală trebuie respectate, nu ignorate.

2) Trebuie să respecţi poruncile explicite din Scriptură.

Dacă nu știi care sunt acestea, află pentru viața ta. Ignoranţa nu este la fel de minunată precum pare a fi percepută. Ești mort, fără aceste cunoștințe.

De exemplu, îți dai seama că, dacă urăşti pe aproapele tău, ești un criminal și eşti la fel de vinovat înaintea lui Dumnezeu ca cel care aşteaptă pedeapsa capitală? Îți dai seama că, dacă eşti căsătorit și pofteşti o altă femeie, ești vinovat de adulter? Sau, dacă nu eşti căsătorit și pofteşti o femeie, ești vinovat de adulter, dacă ea este căsătorită, şi eşti în curvie, dacă ea nu este căsătorită?

Crezi că vei scăpa de consecințele unor astfel de păcate, deoarece acestea nu sunt manifestate în exterior, sau pentru că un om nu te-a confruntat sau condamnat pentru aceste păcate? Cunosc oameni care au primit pedeapsa capitală sau care sunt în proces de moarte pentru crimele lor secrete, deoarece păcatele lor nu sunt secrete pentru Dumnezeu și El este Judecătorul care judecă fiecare păcat. Crezi că oamenii nu fac cancer sau boli de inimă din cauza că sunt plini de amărăciune sau de ură?

Cum poţi să continui în păcatele tale, ca și cum El nu există?

“Unde e dreptatea?” – te-ai putea revolta atunci când vezi un criminal care obține numai trei ani de închisoare sau care nu e absolvit complet de pedeapsă. Crezi că scapă cineva? Nimeni nu scapă… vreodată.

În timp ce legile omului nu acoperă păcatele minții și a inimii, legile lui Dumnezeu o fac. Tu spui că, crezi în Dumnezeu, dar este oare adevărat? Crezi că El te va judeca în conformitate cu Legea Sa, care este mult mai exigentă decât a omului, și că El va cere de la tine, chiar gândul sau atitudinea ta faţă de încălcarea legilor Lui? Dacă crezi în Dumnezeu, cum poţi continua în păcatele tale, ca și cum El nu există?

Este scris:

“Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” (Galateni 6:7).

Unii spun că Biblia este o carte măreaţă. Eu vă spun că este mult mai mult decât o carte măreaţă. Ea vorbește adevărul; dacă e aşa, atunci de ce nu O i-ai să citeşti și să O crezi și să faci ceea ce îți zice Aceasta să faci? Nu te-ai gândit vreodată că, dacă nu o faci, atunci blestemele pentru ignoranță și neascultare pe care Aceasta le declară vor cădea cu siguranță pe tine?

Unii spun Isus este Fiul lui Dumnezeu. Chiar dacă El este recunoscut doar a fi un om înțelept și un mare învățător sau profet, oamenii ar trebui să țină seama de ceea ce spune El. Înțelepții sau profeții lui Dumnezeu nu sunt nici proști, nici înșelători. Învăţătorii nu sunt învăţători mari dacă nu știu despre ce vorbesc. Dar El este Fiul lui Dumnezeu, și ceea ce El spune e aşa. Referitor la poruncile din Scriptură, El a spus:

“Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.”(Matei 5:17-19).

Dumnezeu cunoaște inima ta și idolii tăi.

Aceste două domenii de ascultare discutate mai sus (bunul simț și poruncile din Scripturi), chiar dacă sunt necesare și bune, totuşi, nu sunt suficiente pentru a te mântui, „prin faptele Legii nu se justifică nici un om”. Asta ne aduce la zona a treia, și cea crucială, de ascultare:

3) Trebuie să asculţi de Dumnezeu prin credință.

El are anumite cerințe personale pentru fiecare persoană pe care El o cheamă. Aceste cerințe nu sunt, în mod special, precizate în Legea lui Dumnezeu, dar sunt încorporate în ea. De pildă, Domnul ne-a poruncit, mie şi soţiei mele să venim în Lethbridge, Canada. Prin credință am venit, ascultând de Dumnezeu.

Cum este acest lucru încorporat în Legea lui Dumnezeu? Este scris că trebuie să iubim pe Dumnezeu cu tot ceea ce suntem, neavând alți dumnezei afară de El. Dacă aș fi ales să nu vin în Lethbridge, contrar poruncii lui Dumnezeu, aceasta ar fi fost doar pentru că am avut o altă preferință și, prin urmare, nu-L iubeam cu toată inima, sufletul, mintea și puterea mea.

O altă prioritate este un alt dumnezeu înafară de El. Aceasta poate fi orice lucru bun sau rău în sine, aşa precum ar fi o soție sau un soț, un copil sau copii, o mamă sau un tată, un loc de muncă, un hobby sau sport, siguranţa, confortul, activitățile de petrecere a timpului liber, inteligența, frumusețea, educația, statutul, puterea, banii, prietenii, sănătatea, faima sau recunoașterea, mâncarea, TV, orice posesiune – mare sau mică, vedetele din filme, unele pofte sau vicii.

Creștinii au mulţi dumnezei înafară de cei obișnuiţi ai lumii, precum ar fi biserica, timpul de rugăciune, Biblia, slujbele de închinare, pastorii, turmele (congregațiile), auto-neprihănirea, și acceptarea de către familia bisericii.

Legile Lui și directivele personale sunt întotdeauna spre binele nostru.

Acest al treilea punct de ascultare este crucial, deoarece este zona de credință. “Fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu,” și “prin credință, suntem mântuiți.” Esențială, pentru că aici este crucea și moartea ta. Dumnezeu cunoaște inima ta și idolii tăi, El știe, prin urmare, nevoile tale, și El îţi dă porunci personale pentru a satisface aceste nevoi. Ascultând, ești salvat. Neascultând, pierzi. Aici încep lucrurile să meargă.

Am cunoscut odată un om care era foarte atașat de câinele său. Poliţia canadiană regală de munţi, el mi-a spus, a făcut un contract cu el să-i cumpere câine, deoarece acesta arăta aptiduni promiţătoare. Când a venit timpul ca să predea câinele, el nu putea face lucrul acesta. Am primit atunci de la Domnul, că el trebuia să renunțe la câinele său în ascultare de Domnul, și i-am spus aceasta. El a plecat, condamnându-mă ca sunt un predicator al robiei.

Dumnezeu i-a cerut lui Avraam să renunțe (chiar să ucidă) singurul lui fiu; Isus i-a spus tânărului bogat să renunțe la toată averea lui cea mare; eu am cerut ca acest om să renunțe câinele său. Dacă eu sunt un predicator al robiei, atunci cine este Isus, dacă nu Tiranul tiranilor? Acest om a fost un sclav pentru câinele său, Domnul a vrut să-l elibereze din robia lui, și El a fost acuzat că impune robie! Deci, omul rămâne în lanțuri şi la această zi, fie că are sau nu câinele lui.

Pentru acest om, câinele e dumnezeul lui. Idolatrii se pot aștepta doar la iazul de foc (Apocalipsa 21:8).

Toate lucrările sau faptele bune nu vor compensa de închinarea la alţi dumnezei. El nu va accepta substituiri; ei nu vor rezolva problema. Dumnezeu nu este neînțelept sau fără finalitate în alegerea punctului de ascultare pentru fiecare persoană. Daca şeful meu mi-a spus să pun ochelari pe ochi pentru că voi lucra cu un polizor, la ce bun să îmbrac în loc mănuși? Acestea îmi vor proteja ochii?

Oameni, legile Lui și directivele personale ale Lui sunt întotdeauna spre binele nostru; ele vin să ne ajute, şi nu să ne împiedice sau să ne împovăreze. El nu este un dictator egoist; El caută cel mai bun pentru noi. De ce să nu Îl ascultăm și să trăim?

Există doar o singură modalitate de a asculta de El în inimă și aceasta este prin a face ce El cere.

Acest al treilea punct de ascultare este cel mai dificil. Uneori, s-ar părea că porunca lui Dumnezeu poate contrazice ceea ce este rezonabil, sensibil, corect, sau adevărat. Trebuie să știi că ceea ce ai primit este de la Domnul și nu doar imaginația ta sau a altcuiva.

Dar El cere lucruri ciudate și lucruri care par să contrazică chiar pe El. Desigur, Avraam a avut această problemă atunci când a fost rugat să aducă pe Isaac, fiul lui, în calitate de jertfă, lucru ce numai păgânii ar fi făcut; înainte de perioada lui Avraam era scris, ” Dacă varsă cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om…” (Geneza 9:6). Cu toate acestea, Avraam știa Dumnezeu era cel care i-a vorbit, iar el a ascultat.

Cineva poate întreba, dacă Dumnezeu va fi mulțumit în cazul în care voi asculta de El în inima mea. Cu alte cuvinte, “Este gândul care contează.” Într-adevăr, ascultarea trebuie să vină din inimă, dar ascultarea se va manifesta prin ceea ce facem. Există o singură cale prin care putem asculta de El în inimă, și aceasta este de a face ce El cere. Credința fără fapte este moartă așa cum este trupul fără suflare. El face ca să avem dorinţa și să facem după plăcerea Lui; trebuie să acționăm.

În timp ce Avraam a fost întrebat ceva, care contrazicea, în mod clar, legile lui Dumnezeu, El poate cere cuiva un lucru, precum ar fi să lăse biserica. “Cum poate fi aşa ceva?” se poate întreba cineva. “Nu Dumnezeu vrea ca noi să mergem la Biserica Lui?” Dar eu întreb: “Ce este Biserica Lui? Cum se „merge la biserică?„” Nu există în Biblie astfel de lucru precum „a merge la biserică”.

Cunoşti oare că organizația a cărăi întâlniri și slujbe le frecventezi este Biserica lui Dumnezeu, sau doar ţi s-a spus aceasta de către cei care o frecventează? Ai primit această cunoaștere prin descoperire de la Domnul, sau presupui că aceasta este Biserica lui Dumnezeu, deoarece ei se numesc creștini, îşi denumesc grupul lor o biserică, au un pastor sau lider, țin slujbe obişnuite în biserică, cântă imnuri, se roagă, citesc şi predică din Biblie, și se comportă într-un mod prietenos? Aceasta din urmă înseamnă să judeci după aparenţe, ceea ce nu este un lucru suficient de bun.

Profeții au fost trimiși de Dumnezeu să vorbească la aceste tipuri de grupuri, pentru că judecata Lui asupra lor se contura; El era nemulțumit. Ei L-au respins și au persecutat profeții Lui. Dacă aveți companie cu astfel de grupuri, atunci sunteţi la fel de responsabili pentru uciderea cu pietre a profeților și de răstignirea lui Cristos, ca și cei care au făcut-o personal. Crede în aceasta; este adevărat.

“Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.” (Proverbe 14:12).

Este timpul să examinezi totul, dacă vei merge cu Dumnezeu.

Dumnezeu nu trece cu vederea ceea ce este necesar, în orice moment.

Domnul spune că neascultarea este răzvrătire, iar răzvrătirea este la fel ca vrăjitoria. Prin urmare, tu, care nu asculţi de Dumnezeu, în timp ce pretinzi că-L iubeşti și Îi slujeşti, nu poţi condamna vrăjitorii și închinătorii lui Satana, pentru că tu nu eşti mai bun decât ei, ba eşti mai rău; ar trebui să știi mai bine. Mărturiseşti că, crezi în Domnul, în timp ce ei nu, și că, crezi în Biblie, care e trimisă şi inspirată de Dumnezeu, în timp ce ei nu.

Nu a spus Domnul că ar vrea mai degrabă să fii rece decât căldicel? Mă uimește, Scripturile declară că, credincioșii căldicei vor fi scuipaţi din gura Lui, însă ei merg mai departe și privesc în jos de nasul lor la stânga și la dreapta (la cei reci și fierbinţi), și sunt destul de orbi la starea proprie. Aceasta este, cu siguranță, o parte din condiția de a fi căldicel și esența în această privinţă.

Continui să mergi pe așa-numita cale de creștin și te miri, “Unde este pacea, bucuria, puterea, și părtășia cu Dumnezeu? De ce afacerile mele sunt într-o mizerie? De ce nu sunt rugăciunile mele auzite de El? De ce nu am auzit glasul Lui?”. Răspunsul este că nu faci ceea ce se cere de la tine.

Dacă ignori prima zona de ascultare, atunci de ce ar trebui El să-ţi vorbească de-a doua? Dacă nu asculți în cea de a doua, de ce ar trebui El să se facă cunoscut pentru tine personal, oferindu-ţi porunci ca să te ridice mai sus? Dumnezeu nu este un prost, El nu este un cerșetor, și El nu trece cu vederea ceea ce este necesar, în orice moment. Primele lucruri merg mai întâi. În Faptele Apostolilor 10, Corneliu era un om devotat înainte de a fi mântuit, iar el a fost auzit de Dumnezeu, pentru că era temător de El, care este doar un alt mod de a spune că el a respectat foarte mult ceea ce i-a spus și cerut Dumnezeu.

Există cei care cred sau pretind că au binecuvântarea lui Dumnezeu. Ei pretind a avea pace și bucurie, fie pentru că ei știu că ar trebui să le aibă și fac tot posibilul pentru a demonstra acestea, sau pentru că sunt amăgiți de duhurile care le dau sentimente minunate. Există un lucru hidos răspândit peste tot în jurul lumii: Oamenii simt tot felul de extazuri gândind că sunt de la Dumnezeu, și încearcă să vorbeşti cu ei! La fel, sunt persoane care vorbesc cu Diavolul însuși. Nu numai că te vor ignora sau nu vor fi de acord cu tine, dar ei vor fi şi violenţi. Dacă insist puţin mai mult, înţeleg că nu au nici o bază, nici o substanță, nici o cunoaștere a lui Dumnezeu sau a Scripturilor, dar ei “se simt cu adevărat minunat!” Ei îi suspectează pe cei care spun adevărul ca fiind cei înșelați și chiar antiCrist, pentru că vorbesc împotriva a ceva “atât de bun și, evident, a lui Dumnezeu.”

Dacă vei asculta, sângele tău va curge.

Apelează la Domnul cu o inimă adevărată, și nu doar cu buzele. Dacă apelezi la El, fii pregătit să faci tot ce El îţi cere. Dacă nu ai o inimă adevărată, cere-o de la El. Această este unica rugăciune care nu va rămâne fără răspuns.

Dorești cu adevărat să faci voia lui Dumnezeu? Vrei să-L cunoşti și să-L auzi în toate aspectele vieții? Vrei ca Dumnezeu să se facă cunoscut ţie? Iată cum (cu voia Domnului):

“Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (Ioan 14:21).

Poruncile Lui sunt acele direcţii personale pentru tine. Acestea sunt cel mai greu de realizat. Acestea au nevoie de inima ta, viața ta. Îţi aminteşti tânărul conducător bogat? El a ținut toată Legea din tinerețe, a spus el. Apoi a venit cerința personală de la El:

“…i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă.””(Matei 19:21).

Omul nu avea credință. Păzea toate poruncile lui Dumnezeu, cu siguranță ar fi crezut că a făcut-o. Cu toate acestea, este nevoie de puțină credință, sau deloc, ca să ții Legea.

Legea spune, “Cinstește pe tatăl tău și pe mama.” Dar ce vei face atunci când Cristos spune: “părăseşte pe tatăl tău și pe mama ta,” sau, “Lasă morții să-şi îngroape morții”? Vei avea credință? Vei asculta?

Domnul pune degetul pe problemele din viața ta, și nu le vei găsi niciodată ușoare. Dacă vei asculta, sângele tău va curge. Dumnezeu nu se angajează la cei care sunt cu jumătate de inimă. Toți cei pe care El îi cheamă, trebuie să vină la Fiul Lui la cruce. Nu există nici o altă cale. Să-ţi dai trupul la ardere, nu este suficient; Dumnezeu cere ascultare, și nu sacrificiu.

Nu îndeplini poftele trupului tău, mai ales nu în Numele Meu.

Poporul Meu, care este chemat în Numele Meu, ieşiţi din rândul celor care lucrează în fărădelege, care iubesc laudele oamenilor. Ieșiţi din mijlocul iubitorilor de plăceri care caută doar să se bucure. Pocăiţi-vă de păcatele voastre, întorceţi-vă de la dumnezeii voştri, opriţi toată minciuna, căutaţi dreptatea, căutaţi binele fiecăruia și nu binele propriu.

Nu vă mai jucaţi. Eu nu mă joc. Cu siguranță știţi aceasta. Nu îndepliniţi poftele trupului vostru, mai ales nu în Numele Meu. Nu iubiţi lumea, nu faceţi cum vreţi, dar căutaţi sfințenia inimii.

Apoi, veţi fi fiii și fiicele Mele, și Eu vă voi primi și voi fi un Tată pentru voi, să vă duc, să vă mângâi, să vă ofer tot de ce aveţi nevoie, vă voi proteja de orice rău, și vă voi binecuvânta și păstra pentru întotdeauna. Atunci veţi cunoaşte pacea pe care o căutați.

Nu lăsaţi mânia Mea să se verse peste voi. Plecaţi de la cei care iau Numele Meu în deşert, învăţând doctrinele dracilor, înșelându-se pe ei și pe alții, și distrugându-se, în timp ce se înșeală crezând că-Mi fac slujbe și onoare.

Priviţi în jurul vostru. Nu am adus necazurile de moarte, boală, divorţ sau financiare în zadar. Nu le-am adus pentru testare, să vă încerc pe voi şi pe cei din jurul vostru. Le-am adus din cauza păcatelor voastre și din cauza companiei pe care o păstrați.

Pocăiți-vă, și vă voi ierta. Ieșiţi afară, și vă voi vindeca, curăța, și scoate. Alegeţi viața, și nu plăcerea, și Eu vă voi da plăcere pentru totdeauna. Aşa zice Domnul.

Ascultă de El prin credință în tot ce El îţi cere, și vei fi liber.

CONCLUZIE

Există trei nivele de ascultare:

1) Întrebări de bun simț.

Fă ce e bine, abține-te de la rău.

2) Ţine Legea.

Legea nu a fost niciodată abrogată. (Dacă greșesc, fă toate lucrurile pe care carnea ta le doreşte. Nici o problemă, deoarece dacă legea nu mai există, nu există nici o pedeapsă.)

3) Cunoaşte ceea ce Dumnezeu cere de la tine personal, și ascultă-L cu orice preţ.

Apoi, vei avea răsplată din Ceruri, și Isus Cristos ţi se va arăta. Vei cunoaște Adevărul și Adevărul te va face liber. Ești liber/ă?

De primele două nivele de ascultare vei beneficia foarte mult, dar nu te vor face liber. Trebuie să crezi în Domnul Isus Cristos ca să fii liber. Ascultă de El prin credință, în tot ce El îţi cere, și vei fi liber. Nu asculta de prietenii tăi religioşi și de liderii din bisericile voastre organizate. În cazul în care ei erau slujitorii lui Dumnezeu pentru binele tău, ei nu ar fi fost acolo. Nu discuta cu carnea și sângele. Ele te vor ține înapoi, de fiecare dată, căci aceasta este treaba lor. Trebuie să fii pregătit să ieşi, așa cum a făcut Avraam, singur dacă este necesar, și aproape întotdeauna este aşa.

“Cel ce V-a chemat este credincios şi Va face lucrul acesta.” (1 Tesaloniceni 5:24).

Victor Haficiuc

Apasă AICI pentru toate articolele disponibile în limba română.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Provide your email if you would like to receive periodic correspondence from us.0
You can leave a comment herex
()
x