Print Friendly, PDF & Email

Apa Sfântă

ChineseEnglishFrenchGerman – Japanese – Romanian – RussianSpanish

Limba mea este gata precum pana unui scriitor. Apa sfântă vine din vârful acesteia pentru vindecarea celor care sunt dispuși să asculte. Am gustat această apă, ea este și ea este reală

Toți noi au fost păcătoși înaintea Domnului, toți am fost nevrednici de El și de Împărăția Lui, astfel încât El să poată efectua dreptatea lui pentru toți.

Apa sfântă este cea care te face curat, ci nu tu pe tine însuți.

Toți voi, care aveți păcate în secret și greșeli, nu încercați să vă faceți drept înainte ca să veniți la El. Toți care cred că trebuie să vă curățați și transformați înainte ca să veniți la El după îndurare și judecată, uitați de aceasta! Vă vindecați oare înainte ca să plecați la doctor? Vă umpleți de cunoștințe înainte ca să plecați la învățător? Aflați care sunt aptitudinile voastre înainte ca să plecați la un maestru? Exact așa nu încercați să vă faceți drept cu Domnul înainte să veniți la apa sfântă.

Anume apa sfântă este cea care te face curat, ci nu tu pe tine însuți. Este Dumnezeu Cel care te face curat cu, Cuvântul Său și cu Adevărul. Orice eforturi din partea ta pentru a te face sfânt sau curat sau acceptabil în fața Domnului sunt nefolositoare și neroditoare – la fel de imposibil precum a crea o navă spațială personală, să o lansezi și să zbori în altă galaxie de unul singur.

Era un om pe care îl chema Naaman, un căpitan sirian de armată, care avea lepră. El nu putea să se vindece, el nu putea găsi un doctor care să îl poată vindeca, nimeni nu putea să îl ajute, înafară de omul lui Dumnezeu. Ce i-a spus să facă omul lui Dumnezeu? El i-a spus ca acela să se scalde în râul Iordan de șapte ori. Naaman era în furie! El aștepta ca omul lui Dumnezeu, Elisei, să se roage pentru el și astfel el să fie vindecat. Însă nu, rezolvarea problemei lui nu era cea așteptată de el. Trebuia ca slujitorul lui Naaman să îl convingă ca să facă exact cum i s-a spus, și doar atunci când acesta a făcut, el a fost complet vindecat.

Era oare apa râului Iordan sfântă? Nu. Atunci ce oare l-a vindecat pe Naaman? Ce este apa sfântă? Apa sfântă reprezintă instrucțiunea concretă și personală a lui Dumnezeu și Adevărul pe care El îl vorbește prin slujitorul Său, amestecată sau întâlnită cu credința din partea celui care are nevoie de ea. Este ceea ce face pe cineva curat, indiferent dacă este vorba de lepră, greșeală, dependență sau păcat. Așadar, observați că mai întâi trebuie să vii la Domnul, și apoi, fiind curățit de păcat și vindecat, vei urma; nimeni nu poate primi vindecare de lepră și apoi să vină la omul lui Dumnezeu pentru acceptare. Adevărat, dacă Naaman era în stare să își rezolve problema, atunci nu era nevoie ca el să vină la Elisei.

Lucrul diavolului este să te țină în păcatele tale nemărturisite.

Toți voi, fiecare, au păcate, greșeli, dependențe, robii, dureri și puncte slabe cu care v-ați găsit învinși. Mulți dintre voi se luptă cu problemele legate de alimentație, fie că e vorba de supra-alimentare sau alte tulburări alimentare; mulți tânjesc după tabac, alcool, cofeină și alte droguri; mulți dintre voi sunt dependenți de jocuri de noroc, sport sau hobby-uri, televizor, anumit idol, sex, petreceri și de multe, multe altele.

Fiecare din voi are păcate în secret, cu care vă luptați și de care vă este rușine – masturbare, homosexualism, curvie, pornografie, conflicte interioare, voci, comiterea de rele și crime…lista poate continua la nesfârșit. Sunteți în starea în care simțiți că doar voi aveți o astfel de problemă sau că problema voastră este mai gravă ca oricare alta, fie în natură sau ca intensitate sau una și alta. Nu este așa! Nu permiteți ca puterea întunericului să vă mintă. Lucrul diavolului este să te țină în păcatele tale nemărturisite, ca să rămâi a lui. El este cunoscut ca prințul întunericului, și anume în întuneric el determină să îi țină pe supușii lui. El te va ține vinovat și rușinos, și niciodată nu vei fi în stare să te corectezi, decât dacă vei fi eliberat de capturarea lui.

Trebuie să fii pregătit să îl primești pe omul lui Dumnezeu, să îți mărturisești păcatele, și să te supui la tot ce îți spune să faci. Făcând astfel, tu vei fi eliberat de cătușe și de demoni; vei primi vindecare în interior și exterior, iar cel mai important, vei ști că nu poți fi liber în altă posibilitate decât să vii în primul rând la Domnul. Toți avem nevoie de Salvator și numai El este Acela.

Păcătosule, ai credință, nu te chinui și nu mai lăsa satana să te mintă, opune-te fricii de rușine. Confruntă-te, confuntă-te cu problema ta, dă la o parte orice îngrijorare că cineva ar putea afla, că te vor prigoni, urî sau te vor râde, sau că vei pierde ceva, în cazul în care vor afla.

Am avut foarte multe păcate pe care a trebuit, la timpul meu, să le mărturisesc, în timp ce mi-era frică că pot pierde ceva – respectul, comunicarea, banii, serviciul, libertatea, statutul social, mândria și demnitatea. În schimb, am primit vindecare și eliberare, ceea ce nu m-au părăsit niciodată. În plus, am primit iertare și mulțumire de la alții, chiar și recompense materiale. Totuși, mai mult ca orice, am descoperit liniștea sufletească, sentimentul respectului față de sine, bucurie și mulțumire…frica și sentimentul vinovăției au plecat și puterea satanei asupra mea a fost distrusă.

Preocuparea ta nu trebuie să fie să te mântuiești sau să te vindeci, dar să vii la El.

De ce satana vrea să te țină în cătușele întunericului? Deoarece anume așa el poate să te distrugă. El este cunoscut ca hoțul, minciunosul și ucigașul. Acesta este lucrul lui, ca să se împotrivească la tot ce este bun. Dar lucrul tău este să te folosești de Dumnezeu, să crezi și să fii făcut liber, ca să fii curățat de apa sfântă a lui Dumnezeu, pentru ca să poți să începi a fi o binecuvântare în toate lucrurile pe care pui mâna ca să faci ce îi place Lui. El dorește să te scoată și să te curețe și tu vei dori să trăiești pentru El. Preocuparea ta nu trebuie să fie să te mântuiești sau să te vindeci, dar să vii la El.

Primul pe care îl minte un minciunos este pe sine însuși. Nu te amăgi, crezând că poți să îți cureți fapta înainte de a ajunge la El. Numai El te poate face drept. Refuză să mai slujești satanei cu greșelile și păcatele tale. Plata lui este groaznică…frică, vinovăție, boală, insucces, pierdere, iluzie, inferioritate – efecte paralizante asupra tot ceea ce spui, crezi, și ești. Rezultatul final garantat este întotdeauna moartea, fără excepție.

Rămâi în păcatele tale, și ești victima satanei într-un loc unde nu vei putea niciodată să prevalezi. Vino la apa sfântă a Luminii și Adevărului, și vei fi liber. Biblia, experienta mea, și experiențele altora mărturisesc cu siguranță faptul că satana este învins atunci când vii la Lumina tuturor oamenilor. Bunăstarea ta și marea răsplată te așteaptă dacă îndrăznești să ieși din confortul sau zona ta de siguranță, având încredere în Dumnezeu. El poate face orice pentru tine, dacă alegi. Ca cu un prizonier eliberat, vindecarea și eliberarea sunt doar începutul a marelui scop și aventurii sănătoase pline de răsplată.

Victor Haficiuc

Apasă AICI pentru toate articolele disponibile în limba română.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Provide your email if you would like to receive periodic correspondence from us.0
You can leave a comment herex
()
x